12.12.2017

Muuta toimintaa

Mikroskooppi kalatautien tutkimista varten

Tampereen Akvaarioseuran käytössä on laadukas tutkimusmikroskooppi, joka on hankittu jäsenistön käyttöön kalatautien tunnistamista varten. Mikään ei estä tutkimasta mikroskoopin avulla vaikkapa suodattimesta löytyviä alkueläimiä tai tunnistamasta akvaariossa viihtyviä leviä. Mikroskooppi on binokulaarinen ja mikroskoopin optiikka yltää jopa värjättyjen bakteerien (koko alle 0,001 mm) tarkastelemiseen. Mikroskoopissa on neljä eri kokoista objektiivia.

Seura järjestää kursseja, joilla jäseniä opastetaan, miten mikroskooppia käytetään oikein. Kalatautien tunnistamisessa ja mikroskoopin käyttämisessä on saatavilla aina apua. Mikroskoopin kunnossapidosta ja teknisistä kysymyksistä vastaa Ville Kivisalmi.

 

Nostoimukupit akvaarion siirtämistä varten

Tampereen Akvaarioseura ry:n jäsenenä voit lainata imukuppinostimia, jotka ovat näppäriä varsinkin suurikokoisen akvaarion muuttopuuhissa. Imukuppeja on mahdollista lainata seuralta 1-4 kpl. Lainauksen yhteydessä imukupeista maksetaan 50,00 euron pantti (lainattavien imukuppien määrästä riippumatta), joka palautetaan lainaajalle mikäli imukupit ovat moitteettomassa kunnossa palautushetkellä.

Ota yhteyttä johonkin hallituksen jäsenistä, jos haluat lainata imukuppeja.

 

 

 

 

Ostoksia kerhohuoneella

Tampereen Akvaarioseuralla on oma pieni myyntitarvikevarasto, josta jäsenet ja muutkin kerhohuoneella vierailevat voivat tehdä hankintoja akvaarioonsa. Myyntitarvikkeisiin kuuluu mm. erilaisia kemikaaleja, kasvilannoitteita, kalojen ruokia (myös pakasteruokia kuten räkmixiä ja muikkumixiä), sekä joitakin akvaarion hoidossa tarvittavia tarvikkeita.

Akvaarioseuran myyntitarvikkeita voi ostaa seuran tapahtumien yhteydessä. Hinnat löytyvät myyntitarvikekaapin ovesta. Kaikkien myyntitarvikkeiden hinnat ovat edullisempia TAS:n jäsenille kuin muille paikalle sattuville. Ostoksia voi tehdä käteisellä ja kortilla.

TAS:n myyntitarvikevarastoa hoitaa myyntitarvikevastaava, jonka puoleen kannattaa kääntyä kaikissa myyntitarvikkeita koskevissa asioissa.